//]]>

Renew Kad ATM

February 15, 2014

salam...


alkisahnya ari nie nak kongsi dengan korang
tentang kad ATM
mungkin ada yang masih tak tahu
kad atm yang kita gunakan ada expired date..
ada sesetengah kad atm
tarikh expired date dipaparkan pada bahagian hadapan kad anda..
jgn ingat saje-saja plak..
selalunya cuma ada bulan dan tahun
kad tersebut expired
itulah waktu yang anda perlu renew kad atm anda


just nak kongsi cerita yang kad atm saya pun perlu di perbaharui
dengan kata lain kena buat baru sebab dah expired
rasanya dah hampir 5 tahun guna kad tu
setiap kali ambik duit di mesin atm mst ada mesej suruh perbaharui kad
before end of year 2013
nak dijadik citer saya nie time penghujung tahun ari tu
tengah sarat mengandung
mmg mood nak buat kad tu ke lautt sedikit..hehe
sampaikan ada terima msej true fon
sebagai peringatan untuk renew kad atm..
takut nanti dah expired tak boleh nak guna..


sebenarnya tarikh expired kad atm saya
febuari 2014..(bulan nie la..)
dan kad atm saya masih belum diperbaharui..
risau tu mmg ada sbb
bank nie saya gunakan untuk gaji
tp tu la..sedikit terkilan dengan service bank nie..
dah 3 kali sebenarnya saya ke bank tersebut untuk renew..
dari last year hingga lah semalm saya ke bank tersebut sekali lagi..

too bad..service sangat lambat..
cuma satu kaunter..untuk renew kad atm.kaunter tu la untuk buka kaun baru
tahu2 je la klu buat akaun baru mmg take time la..
ye la..mungkin saya perlu luangkan banyak masa di sana..tetapi
biasalah bila ada ank kecik nie mmg angkut sekali ke bank..
alahai..kesian my baby..sampai tertido di sana
last2..saya balik gitu je xjd buat lagi..
last year plak dua kali ke cawangan bank tersebut..
rupanya mmg ramai yang kena buat lain kad atm..
sampaikan belum pukul 4 kaunter tu dah tutup..
dan saya tak dapat buat juga..dah la dr jauh

hmm..macam tak berapa ong aje
saya dengan bank nie..hehe
kalau dapat tukar bank lain kan bagus..
next week kena pegi buat juga..sebelum gaji masuk..hehe
nanti xdapat kuaran duit pulak..hehe



nota: sabar je la...dengan service diaorang..bank lain okay aje...

You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. Ha..a.. Suami pun bru g renew kad atm dia bru2 ni..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^