//]]>

Masuk Kerja

March 04, 2014

salam..

entry bekerja..
oh..no..no..no
saya masih dalam mood bercuti..
tetiba terpikir pula..
cuti yang semakin menghampiri garisan penamatnya
90 hari cepat aje masa berlalukan..
tp..masih berbaki 20 hari lagi..hehehe

hati sudah gundah gulana
macam malas jer..macam segan jer..
macam sedih aje..
nak tinggalkan si kecil kaliff dekat pengasuh..
OMG..mampukah aku..

perasaan yang sama berulang kembali..
dulu masa nak tinggalkan kaisara...
kali nie kaliff pula..
sementara anak nak membesar
ginilah perasaan ibu2 yang bekerja
dan terpaksa tinggalkan anak..
untuk mencari sesuap nasi..

kaisara pun dah 3 tahun..
perasaan risau tu kurang la sedikit
sebab dia dah pandai bercakap, bercerita, berjalan..sendiri
tp baby kecil yang xtahu bercakap nie yang buat mama risau

Ya Allah, kau kuatkan lah semangat aku
untuk menempuh kehidupan yang akan datang ini..


nota: mood mencari rumah sewa area ipoh...harap kali nie en.husband jadi ikut kami ke perak...mungkin belum rezeki nak pindah ke tanah tumpahnya darahku kedah/perlis

You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. dah nak masuk kerja dah.. selamat memulakan tugas nanti :)

    ReplyDelete
  2. memang risau nak tinggal anak kat orang..kan??besabar je la ye..

    ReplyDelete
  3. salm kenal.. best la dpt 90hr cti..

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^