//]]>

Celoteh PJJ Husband & wife

November 17, 2014

selamat petang!!

hai..rasa macam nak up entry di petang hari..
dah lama tak story my life
as PJJ husband & wife
kerana terpaksa demi masa depan keluarga
dan yang penting redha..
dengan jalan yang di pilih...

yess! mula2 mmg bukan mudah nak terima..
ada masa rasa macam ok jer..
ada masa rasa down juga..'
yang penting semangat yang ada dalam diri dan
dari orang sekeliling..

bukan mudah tau nak hidup PJJ..
dengan anak yang masih kecil dan tak tahu apa-apa lagi..
jarak yang memisahkan we'oulss..
so sad..:'(
kalau yang faham..tu syukur la..
yang pura-pura tak faham pun ada juga..
biasa lah bila duduk jauh nie..
kalau cuti je..
quality time with Family tu mmg penting..
setiap masa sangat beharga..

kaisara mungkin dah memahami..
now kaliff dah nak masuk 11 bulan..
dah macam tercari-cari
ke mana hilangnya papa dia..
kejap ada ...kejap tiada..kesian kan..
tapi alhamdulillah..
PB rasa masih mampu nak handle anak sorang2
without en.husband..

kena banyak BERDIKARI..
sakit deman anak-anak..
kena uruskan sendirian..
cuma mampu khabarkan berita dari jauh untuk en.husband..
kadang tak nak juga dia sedihh..
sebab tak dapat ada di sisi we'ooulls..
time kami memerlukannya..
kadang sepantans angin..berdesuppp sampai
kesiankan anak katanya..
TQ papa..^_^

hidup kita penuh dengan cabaran dan  UJIAN DARINYA..
moga ada hikmah yang baik buat
KAMI SEKELUARGA..
kata orang..
"berfikirlah benda-benda yang positif..
InshaAllah yang datang dan 
ada di sekeliling kita juga yang POSITIF ( baik-baik belaka )"


nota: PJJ.. ohh PJJ dah nak masuk tahun ke tiga..cepatnya masa berlalu...-__-




You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. huhu sedihnya..memang kak kena kuat lah..sebab sorg2 nak uruskan.tambah2 ada anak lebih dri sorg....mencabar btl.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah dipermudahkan.
    PJJ jugak dpt membuat PB terus kental n tabah kan.

    ReplyDelete
  3. Kak PB kj ape? Semoga berusaha hidup brsama yer. Kne tabah n kuat ^^
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  4. semoga terus diberi kekuatan untuk menghdpi hidup PJJ

    ReplyDelete
  5. totally agree, bila dah PJJ, masa bersama keluarga itu perlu grab bila ada peluang..semoga terus tabah.. in shaa Allah, semuanya akan baik-baik saja..;)

    ReplyDelete
  6. Assalam Pb,
    stay strong hokeyh
    kalo iols memang tak tahan
    tapi kekadang tu kalo tak kena kat diri seniri kot mana pun kena harung jugak kan3
    sob3

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^