//]]>

Jalan- Jalan Penang

January 26, 2015




salam...

entry untuk hari ini..
story tentang last weekend...

jumaat lepas kan dah cakap macam 
macam nak jenjalan weekend kan..entry sini
hasilnya mmg ke sana lah we'ooullss...hehehe

yahuuu..penang kami datang!!!!
first,mmg nak merasa naik JK2PP
jambatan ke dua Pulau Pinang...hehe
dah setahun di rasmikan...
PB baru nak pergi rasmi...hehehe



pintu masuk jambatan ke dua PP...Jambatan Sultan Abdul Halim


gigih i'ooulss nakmenagkap juga gambar plaza tol hahaha



okay..boleh la juga nampk kan..kan...


 Turun je jambatan
lokasi pertama nak ke BUKIT BENDERA
okay, tekan je GPS dalam kereta tu...
terus sampai ke destinasi..
alhamdulillah...mudahh...
xrugi en.hubby pasang Tv + GPS papago...SoundStrong
dalam keretanya..kikiki

tp nasib kurang baik la pulak..
selesai je parking pak guard datang cakap..
BUKIT BENDERA under construction..
ditutup..
alahai...mmg setiap tahun kot bukit bendera mmg di tutup..
terlupa plak PB
selalunya mmg before chinese New Year
bukit bendera nie akan di tutup..
so, we'oullss go straight to next destinastion

walaupun main terjah je...
mmg dah ada senarai tempat yg PB nak pergi hihihi
en.hubby layankan aje...
next destination "Muzium Interactive"


jom layan our picture...hahahha


gigih nak bergambar bagai...last2 nampk kecikk je..


kesian si kecikk saya kisara & kaliff..xdengar cakap mama yer....nak kna ketukk la tu...:)


mula2 kaliff & kaisara..kejap je..lepasss tuuu
( tgk gambar bawahh...)


tinggal kaisara saja...hahaha..


nie pun fefeling nk bergambar dlm lautt....sambil tgk penyu...kekonon la..


jom kita kerjaaaa.....



oppss...kaisara tiru mama la...beraksi...:P




lepas je keluar muzium tu...
we'ouullss terus lepak dekat Padang Kota
sehingga ke malam..
kokonon nak tengok matahari terbenam..
sambil makan Pasemboq Padang Kota 
yang supper sedappp...hehe


kaisara suruh tanggap gambar di situ...nak peace katanya..




sekali lagi peace....belakang tu nampak takk CRUISE yang besar.... boleh check in situ kalau berminat....
like kapal TITANIC...hehehe


okay...seharian berjalan di Penang..
itu aje story PB
jenjalan Main terjah jer...
xda jadual tersusun pun...hahaha
sempat juga lepak ambij ambik dekat Queesbay..
siap masuk Mall lagi...beli ASAM...hahaha
jauh2 datang dapat bw balik asam je...
xsempat nak terjah JERUK PAK ALI...
en.hubby cakap beli aje dekat RNR..ontway balik nnt...



nota: sekiannn...jalan-jalan kami minggu lepas...minggu nie rest kat rumah je...kemas rumah..

You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. Assalam PB,
    alooooooooooooo
    napa tak roger
    kalo idak leh tumpang jenjalan sesama he3

    ReplyDelete
  2. lama tak pergi berjalan kat penang..huhu

    ReplyDelete
  3. last year masa tgh pegnant tingin nak naik jk2pp tu..
    merasa dh hihihi
    sunyi je.. tk byk keta.x mcm jambatan lama..

    mcm best je muzium tu.nnti kena pergi juga la..

    eh ye ke ?
    rasanya puan kutu baru je pergi..

    ReplyDelete
  4. serius menarik sgt..
    kt penang pon byk tmpat best2 skarang

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^