ECOPARK TAMAN BOTANI

February 29, 2016

Salam..

cerita Hujung minggu yang lalu
2 minggu lepas ( entry dalam draff lupa publish hehe )
Kalau tak kuar rumah rasa panas plak bontot nie..
Ada je aktiviti yang nak di lalukan..
Nasib baik en.hubby turun sini..
Dapat la together-gather..berRiadah..

RIADAH LAH SANGAT..

dah lama sebenarnya tak terjah 
ECOPARK TAMAN BOTANI 
DEKAT AREA IPOH JE NI..
Tak de la jauh sangat pun dari rumah i'oulss di Batu GAJAH  nunnn..

niat asal sebenarnya nak cari 
Laksa Sarang  dekat Kafe Setinggan
area Taman seri Botani nie juga
sekali sampai ramai giler orang..
tak sanggup plak nak tunggu giliran duduk..hehe

terus ubah plan singgah ke
ECOPARK
ECOPARK NIE Sebenarnya adalah kawasan rekreasi
dibuka untuk orang awam berjongging, melakukan aktiviti riadah
selain mengambil udara segar,
kawasan nie juga boleh FEED the Fish
 ( bagi makan ikan okay..i nak speeking..hihihi)
SERIOUSLY ikannya besar-besar ooooii
sekali dia lompat basah juga baju we'oulss

kaisara sampai-sampai je dah
meminta-minta nak beli roti  yang ada dijual di situ
sbb nak bagi ikan makan
so, layankan aje lah si comel saya nie..adiknya cool aje..

KALAU korang nak tahu
ECOPARK nie juga selalu di jadikan kawasan
PHOTOSHOOT gambar wedding
kerana suasana dan keindahan kawasannya memang cantik

sebenarnya aktiviti macam nie boleh mengeratkan hubungan
kita sekeluarga
PB suka & banyak lalukan aktiviti outdoor macam nie
sebabnya PB ni MUMMY yang bekerja
jadi masa seharian anak-anak banyak di habiskan
dekat sekolah dan rumah pengasuh
nie salah satu cara PB tackle anak-anak
di hujung minggu selain berehat di rumah, memasak dan pergi ho ho holiday aje kan :)

lain orang mungkin lain caranya
tapi just to remaind
zaman kanak-kanak cuma datang sekali aje..
gunakan masa yang ada sebaiknya
dalam membentuk anak-anak kita
"anak-anak happy, kita pun tumpang happy"

sedikit moment-moment PB di sana
chekid outt!!!hehehe

pintu masuk ecopark 1


nampak x ikan-ikan kelaparan tu dekat tebing2 je..


muka excited kaisara nak bagi ikan makan



senyum sikit..^_^




adik kaliff pun teringin tapi takut..sbb ikan melompat-lompat berebut makanan hehe



bungkusan ke 2..roti sebungkus RM1 jer..











ramai orang ambil angin petang-petang



kaisara cakap nak try juga ..teringin la tuu


kasi can tuan tanah nak tempek muka

nota : sekian untuk story hari nie..next nak jenjalan mana lagi yer...hehe



You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. seronok la kan dapat beriadah sekeluarga...bagi makan ikan pun best

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^