//]]>

#MyTravelokaEscapade - SABAH DESTINASI PERCUTIAN PILIHAN

December 20, 2016

GUD MORNING  ^_^

hujung-hujung tahun nie kalau dapat bercuti mesti nak ke destinasi percutian pilihan
semestinya tempat-tempat menarik dan best kan
untuk tahun nie dah banyak sangat cuti
so destinasi percutian tahun nie postpone ke tahun hadapan
insyallah awal tahun 2017...weee

tapi ke manakah destinasi pilihan aku?
masih dalam perancangan 

baru-baru ni ada terbaca tentang 

satu laman web yang memudahkan urusan kita untuk membuat perbandingan
 melibatkan flight tickets & hotels
Kita boleh survey hotel bajet sehingga ke hotel bertaraf 5 bintang dengan harga promosi
Nak beli tiket penerbangan pun mudah..
Pilih sahaja destinasi mengikut bajet anda

Pssstt..!
kalau Traveloka bagi peluang menaja destinasi percutian 
destinasi manakah yang menjadi pilihan aku?
aku pilih  SABAH

kenapa pilih sabah?

sebab aku memang teringin nak ke sana
mengenali dan mencintai negara sendiri
kalau boleh naik kereta dah lama sampai
tapi jauh apa kan daya lambat juga sampai 
sebab kena seberang laut kan
kalau betul dapat ke sabah nie kena plan awal-awal
hehehe

tengok...semua tempat macam best jer...macam best jer
banyak juga yang termasuk dalam wishlist aku

kalau dapat ke sabah
aku nak ke KUNDASANG/RANAU
tengok pemandangan indah dan merasai suhu sejuk bagai diluar negara gitu
kalau ikut apa yang aku study
antara tempat menarik di sabah yang boleh di lawati

RUMAH TERBALIK
JAMBATAN TRANPARULI
TAMAN NEGARA KINABALU
DESA DAIRY FARM
KUNDASANG WAR MEMORIAL
PORING HOT SPRING
LADANG TEH KUNDASANG

BANYAK kan tempat  menarik di sana
selain tempat-tempat yang aku senaraikan di atas
pulau-pulau yang terdapat di sabah pun cantik-cantik

Hasil carian imej untuk PULAU SAPI


Antaranya PULAU-PULAU YANG CANTIK DI SABAH

PULAU MANUKAN

Hasil carian imej untuk PULAU MANUKAN


PULAU SAPI

Hasil carian imej untuk PULAU SAPI

PULAU MAMUTIK

Hasil carian imej untuk PULAU MAMUTIK


PULAU GAYA

Hasil carian imej untuk PULAU GAYA


wahh...bestnya harap-harap dapat la ke sabah untuk tahun 2017
(mywishlist)

jom search TRAVELOKA 
lebih mudah membuat perbandingan harga flight dan booking hotel sekali
ohh hoiii tak sabar nak pergi bercuti :)

------------------------------------------------------------

TRAVELOKA:  kalau korang memang kaki melancong, syarikat Traveloka memang adalah pilihan terbaik untuk korang menempah tiket flight dan hotel. sedang berlangsung contest yang menawarkan peluang percutian percuma tajaan traveloka. khas untuk blogger..fuhhh terbaikk lah..


#MyTravelokaEscapade : Peluang bercuti ke Melbourne




You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. Kawan2 OC pun ramai pilih Sabah sebagai destinasi percutian..

    ReplyDelete
  2. Sabah memang cantik dan penuh dengna tempat menarik...

    kalau dapat ke sabah bukan saja untuk ke tempat menarik ni...tapi boleh tengok cara hidup masyarakat di sabah pula....makanan apa, waktu kat sana macam-macam la kan...

    apapun traveloka terbaik

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^