//]]>

TIGA TEMPAT MENARIK YANG MESTI DI LAWATI DI PULAU PINANG

December 08, 2016

SALAM..

salam hujung tahun
kalau hujung-hujung tahun nie
ada plan nak bercuti ke pulau pinang
tapi tak tahu nak ke mana-mana
PB cadang kan 
korang melawat ke 3 tempat menarik di pulau pinang
seperti kat bawah nie

rasai sendiri pengalaman yang PB dan geng2 #bloggerutara rasa semasa melawat ke sana
insyallah tak boring tau..heeee

1. TEDDY VILLE MUSEUM


apa yang menaraik dekat sini??
Teddy Ville Museum ini adalah muzium teddy bear pertama yang di buka di Malaysia..
wow bangga sekejap Malaysia dah ada muzium seumpama nie,
dari pembacaan aku muzium seperti nia ada satu di korea
so, dah ada kat tempat kita nie kenapa nak pergi jauh-jauh kan..kan..dekat penang je

kat sini pPB sertakan sedikit maklumat tentang TEDDY VILLE MUSSEUM

HARGA TIKET MASUK:
MyKad - Adult RM27; children RM15; RM22 students

Non-MyKad: Adult RM36; children RM25; RM29 students

ALAMAT: 
TEDDYVILLE MUSEUM
(Ground Floor) Doubletree Resort by Hilton Penang
 at Ground Floor (inside the building)
56, Jalan Low Yat, 11100 Batu Ferringhi, Penang, Malaysia.

Email Contact: 
beary@teddyvillemuseum.com

Contact No:
Tel: 016-550 5949


cerita full tentang pengalaman PB ke teddy ville museum  boleh baca entry sini


2. MUSEUM 5D INTERACTIVE WORLD




5D INTERACTIVE WORLD  ini merupakan Salah satu muzium 5D 
yang sangat best untuk di lawati di penang.
Kenapa aku kata best? 
Sebab kat dalam sana nanti anda akan melihat gabungan seni lukisan mural , 
kreativiti dan pendidikan yang digabungkan
 dan hasilnya sangat memuaskan hati pengunjung 
yang datang ke sana.
Tak percaya??



HARGA TIKET :
 DEWASA (MY KAD) RM 18
 KANAK -KANAK (MY KAD)

WAKTU OPERASI :
9 PAGI - 6 PETANG(SELASA-AHAD)
ISNIN TUTUP KECUALI PUBLIC                                      
HOLIDAY DAN CUTI SEKOLAH

ALAMAT :
ACE 5D GALLERY SDN.BHD
29-F , JALAN DATO KERAMAT,
10150 GEORGE TOWN,PENANG,
 MALAYSIA

baca cerita penuh dr PB semasa di 5D Interactive World klik sini



2. PHANTAMANIA




PHANTAMANIA menampilkan tagline "TRUST NO ONE, JUST HAVE FUN" memang betul-betul fun la masa kat dalam sana dapat pula staf yang sangat Friendly..hasil gambar korang nanti memang tip top..

Phantamania Penang baru sahaja dibuka pada 26 Jun yang lalu. Phantamania penang terletak berdekatan dengan Street Art Penang, dekat je dengan Terminal Jeti , Jalan Victoria.

Rugi kalau tak datang...sebab memang best.....

Tiket masuk:
(Harga Promosi Pembukaan)
Dewasa - RM19
Kanak-kanak/Pelajar/Warga Tua - RM12

(Harga Biasa)
Dewasa - RM28
Kanak-kanak/Pelajar/Warga Tua - RM18
Kanak-kanak bawah 100cm - Percuma 

Masa beroperasi: 
Setiap hari pada pukul 10 pagi hingga 7 malam.

Alamat: 
193, Lebuh Victoria, 10300 Georgetown, Penang.
No. Telefon: 04-263 3193

entry penuh PB di Phantamania bersama team #bloggerutara baca sini yer


rancang lah percutian anda ke sana, selamat bercuti ^_^

You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^