//]]>

KALIFF RIZQI KE TASKA PERMATA

March 02, 2017

SALAM

SELAMAT PETANG

dah lama kan tak dak cerita pasal anak bujang saya
kaliff rizqi
rindu nak menulis cerita tentang anak-anak
alhamdulillah tahun nie kaliff dah nak masuk 4 tahun
tapi lambat lagi 10 bulan baru 4 tahun
anak hujung tahun la katakan 30.12.13
jauhh lagi tuhhh...



tapi tahun nie aku dah mula hantar dia masuk sekolah
macam kaisara dulu-dulu
kaisara pun mula sekolah masa umur 4 tahun
tapi time tu aku hantar kaisara masuk tadika KEMAS
sebab depan je rumah kakak Ipar aku masa kami duduk di PERAK dulu
kali ni aku hantar Kaliff ke Taska Permata
Ye, Pemata Negara gituu
di bawah Kemas juga :)

Aku sebenarnya pernah behasrat nak hantar kaisara ke Taska Permata dulu
masa di umur 4 tahun dulu
tapi sebab kedudukan sekolah dia time tu buat aku pikir 10x
sebenarnya aku dah lama servey dan perhatikan
tentang Taska Permata ni
banyak yang Positifnya untuk Perkembangan anak-anak
sebab dia mengasuh sambil belajar
KONSEP DIA SAMA JE macam Taska-taska swasta dekat luar sana
Taska Permata nie mula ambik anak-anak seusia 2 tahun - 4 tahun





Alhamdulillah dah masuk 2 bulan kaliff dekat sekolah
DAH Semakin pandai 
kenal huruf 1 2 3 4
kenal A B C
Kenal Alif Ba Ta

kalau dok saja-saja 
mesti dia dok menghafal..bagus kan
pagi-pagi dah tak nangis nak masuk ke kelas
susu pun dah mula tinggal tak bawa pergi sekolah
Nampak makin Cerdik..
ADA PERUBAHAN YANG memberangsangkan
seronok tengok perkembangan kaliff di Taska Permata ni.

nota : lepas nie story kaisara lakk...lama tak cerita sini kan kan...kan heeee





You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. Ibu bapa mana tak bangga anak semakin cerdik kan... Alhamdulillah semoga anak sis menjadi anak yang membanggakan ibu bapa satu hari nanti... Amin...

    ReplyDelete
  2. Moga Kaliff jadi anak yang soleh dan pintar.. comel jerk dia..

    ReplyDelete
  3. comelnya kaliff.. jd anak soleh ye kaliff. <3

    ReplyDelete
  4. Seronok kan tgk perubahan anak pi pre school...julia pun dapat rasa apa mama kaliff rasa...happy je kan anak dh mula nak pandai mcm2

    ReplyDelete
  5. rasa cepat je anak dah membesar, sekejap je dh masuk pre school.

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^