Minyak yu yee pilihan kami

March 06, 2017

Salam

Gudmorning u'oulss
baru-baru nie
anak PB kaliff sakit perut
barangkali sakit yang agak kuat
dia dah mula tak senang duduk

kejap-kejap merengek la juga
kaliff kan baru 4 tahun
manjanya macam budak-budak 2 tahun
sebab dia paling kecik kan

naik risau la juga PB
tak tahu nak buat macam mana
mula-mula ingat mungkin sakit perut sebab salah makan or nk cirit birit ke kan

mula2 PB gosok2 je perut dia dengan 
minyak angin biasa
pastu nampak macam dia makin tak selesa jer -_-
tak rasa apa-apa kot minyak angin tu

Pastu terus teringat dengan 
Minyak Yu Yee cap Limau nie
PB memang ada simpan 
untuk emergency kes macam nie lah
ye la budak-budak nak besar makanan pun dah campur macam-macam
kadang-kadang risau sebab kes-kes macam nie la
sakit perut dan senak perut tu due perkara yang berbeza tau..


sakit perut nie mungkin sebab masuk angin
senak perut nie mgkin sebab cirit birit perut memulas-mulas
kalau orang tua mesti boleh bezakan
nie kaliff 
ermm sakit ke senak aku pun x pasti
nila tanya cuma cakap sakit jer..
"adik sakit perut"

Tapi Lepas je sapu minyak yu yee dekat perut kaliff
terus terkentot-ketot si kecik PB nie hehehe
mungkin sebab perut dah masuk angin
masa sapu dengan minyak biasa xde plak dia nk terasa buang angin

itulah kesan minyak yu yee yang buat 
aku suka nk bagi anak-anak aku guna
walaupun masih baby  selamat digunakan 
tak panas sangat dan tak menghakis kulit bayi
aku memang guna dari zaman kaisara bayi lagi



sebab bau Minyak nie harum jer satu rumah ^_^

psstt: dapatkan di pasaran untuk si kecil anda juga



You Might Also Like

5 pesanan ditinggalkan

  1. Minyak Yuu Yee ni memang wajib ada dalam rumah saya... sesuai untuk orang dewasa dan budak kecik... tak panas sangat...

    ReplyDelete
  2. Minyak yuyi ni mmg dari dulu satu family julia amal kalau perut meragam atau masuk angin susah nak sendawa mmg inilah sapu dulu...cpt je lega kan

    ReplyDelete
  3. minyak yu yee ni lama dah kan? mmg elok untuk baby

    ReplyDelete
  4. memang guna time masih baby bawah 1 tahun. lepas tu jarang2 guna

    ReplyDelete
  5. minyk yu yee ni sejak trun temurun dari dulu lagi zie pakai, budak2 pun serasi klu kembung perut cepat baiknya, kdg2 org dewasa pun pakai hahaa

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^