SHELLOUT GEMILANG KITCHEN

March 09, 2017

haii...


dah lama ada hajat nak makan SHELLOUT
tapi belum jumpa kedai yang sesuai 
niat nak bershellout tertangguh macam tu ja

tapi
orang kata kalau jodoh tak kemana
berjodohan untuk berShellout di Gemilang Kitchen Hutan Kampung
haaa..jangan tanya kenapa PB ada di sana
kata duduk di Perlis kan..

alkisah 2 weeks yang lalu
ada Moodrepublik dekat Hotel TH Kepala batas
so, sebab ada geng nak jenjalan dengan my sister 
berjaya menghasut en.hubby untuk temankan we'ouss jumaat yang lalu
gigih tau PB ambik Kaliff dan kaisara awal untuk ke moodrepublik
niat di hati tak nak menyoping pun
saja nak jenjalan tengok suasana happening dekat situ hahaha


tapi biasalah alasan tak masuk akal tu
terbeli la juga satu dua tiga barang hahaha
siap dapat gift dr en.hubby lagi hehehe
Thanks "PaPa"

Orang kata kalau ada geng kaki jalan
langkah pun panjang la juga
lepas je moodrepublik terus ke stadiun darulaman
ada Festival makanan Popular gitu
tak ingat nama penuh festival tu..
tapi banyak la juga makanan Popular yang ada di negeri kedah dekat situ
termasuk dari luar kedah juga iaitu Sate Hj Shamuri (sate kajang )
ramai la juga pakat beratuq panjang

dek kerana perut kenyang lagi 
lepak-lepak je tengok orangkat situ sambil
try makan Tokayaki org Kulim x silap..
hmm sedap!

last ONTWAY BALIK baru teringat
Gemilang Kitchen nie..actually my Kakak Ipar memang duduk Kawasan ni
Husband pula memang setiap hari pergi kerja ikut jalan 
hutan kampung ..
memang pernah target la nak ke sini..
tak sangka pula ada SHELLOUT heee
terus mencuba





sebab First time cuba 
PB bagi 5 bintang masakannya sesedap rasa
manis-manis pedas..
ohh ya 1 set nie boleh makan 3-4 orang ya..
harga satu set RM30 sahaja..murah kan..kan :)
kalau nak try shellout di alor setar pergilah ke Gemilang Kitchen nie

time kami oder malam tu
kami add nasi putih satu pinggan je
sebab nak merasai kenikmatan shellout gituuu heheh
pluss boleh diet nasi hahaha




enviroment dia pun best..
walaupun tepi jalan, korang jangan risau
sebab owner dia dah sediakan parking dekat belakang kedai
korang cuma puelu cross je laluan dalam kedai yang di sediakan ^_^


sangat cantik ^_^

insyallah kalau ada rezeki bershellout lagi nak try tempat lain pula..heee

pssstt; saya memang suka makan makanan laut :)


You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. Gelap sangat gambar hehehe kalau cerah sikit mesti menyelerakan ni. Nampak macam sedap ja.

    ReplyDelete
  2. bila tengok makanan sedap sedap tu lapar lah pulak balik...hurmmm..

    ReplyDelete
  3. wah sedap! sy pun bru lepas makan. :)

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^