//]]>

KUIH RAYA

June 18, 2017

Salam hujung minggu

Hai korang...
Cepatkan masa berlalu
Dah masuk minggu last berpuasa
tak lama lagi dah nak raya yeahhh

Persiapan raya korang dah siap ke?
Aku dah settle Pun semuanya..
Beli baju sorang sepasang
Tema apa? Shhhh...rahsia haha
Rahsia la sangat kan

Tahun nie aku sebenarnya tak tetap kan pun
Nak pakai colour apa...fesyen apa..
Sebab dah banyak colour yang dah pakai sedondon
Jadi aku ambik keputusan
colour pilih je dekat kedai nanti
masa nak pilih baju yang aku berkenan

alhamdulillah dapat la semuanya sedondon
walaupun beli asing-asing
cuma sedondon tu xserupa la..
lari-lain sikit colour
ye la kain dari kayu yang lain-lain
ssh la sikit nak bagi sama & sekata...hihi
janji satu colour yang seakan-akan sama
Kira sedondon lah tu..kan..kan...hahahha

Lupakan bab baju
nie nak cerita bab kuih raya..
haaa! Kalau korang follow ig aku
korang tau la aku tengah gigih
buat kuih raya homemade aje tahun nie
xde oder-oder dah
sebab AURA RAJIN dah mai
makanya kuih raya aku buat sendiri je
Jadi ke tak belakang kira janji aku dah buat hihi

Nia antara list kuih raya yang aku akan buat

✔kuih siput
✔samperit
✔mazola
✔popiah mini
✔confleks madu
✔suci dalam debu
✔tempeyek

Ohh hoiii..banyak pula list aku nie ehh!!
Sempat ke nak buat
kena siapkan sebelum jumaat
Sabtu aku dah gerak balik kampung
Kali nie balik raya kg en.hubby
Dekat je dalam 1 hour hihihi
Sebab tu balik sabtu last minute gitu....:)

Korang doakan mood RAJIN aku jie
Sampai hari raya nanti yer..
Takut pula projek kuihraya aku terbengkalai nanti -_-

Nie antara yang dah siap #sempritkembangsemangkuk & #siputgebuss

mazola permatabiru ^_*


K.bye!! See u soon
Selamat berpuasa u'oussll juga selamat hari raya...

You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. Tu lah . Mmg jimat buat sdri. Lya pom tringin nk buat sdiri. Kna beli oven dlu.. Beli mmg mahal

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^