//]]>

KeseDihaN Kaisara

July 04, 2012

salam..

alkisahnya.. last week..
saya nak attend 1 majlis kenduri di kampung..
mmg planning awal nak balik ngan MyH..hari khamis lagi..
tup..tup..
plan x menjadi..
so, saya ambik keputusan nak tumpang aje my sister..
cozz MyH xdapat balik sama sbb kerja..
almaklum aje la kerja swasta nie..hari minggu pun kerja...

dengan berat hati..
it's ok lah saya balik aje kampung dgn kaisara..(first time nie nak bw baby tido sana tanpa papa)
lagipun bukan jauh sangat pun 1jam aje..
kami pun tumpang mysister yang ontway dari sungai petani..

di sebabkan dia bertolak lambat
around pukul 10 malam baru sampai alor setar
di cakap tunggu Tepi jalan je
malas nak singgah umah saya nanti lagi lewat...
bukan apa dah lewat Mysister pun takut lagi lambat sampai perlis umah ayah..
jadi, MyH pun hantar kitaorang..tgu kat stesen bas aje..
sedang2 kitarong masukkan barang dalam kereta my sister..
air muka kaisara mula berubah..(takut dengan org yg tidak dikenali)
kaisara nie pakngah & makngah dia pun dia xmau
sbb jarang jumpa...kann..

elok2 masuk aje dalam kereta mysister..
terus kaisara menangis-nangis..
kuat pula tuu.. sambil panggil

papaaaa..papaaaaa..papa...aaaaaaaa

aduhh sedihhh meruntun hati nie tau!
tersetappp makkk!oooi....
rupanya dia nak ikut papa...(kaisara mmg lebih rapat dgn papaNYa berbanding saya)
dalam hati nie..tuhan je yang tahu..
kalau la kaisara terus terusan menangis
mmg nak kna col suruh MyH balik Kg juga la
mmg lama juga dia menangis dalam kereta tuu..

macam2 cara cuba pujuk dia ttp menangis..
motif utama nangis tuu sbb tgk maklang & paklang dia ler..(jarang sangat jumpa..ank buah pun xkenal )
keduanya mungkin sbb keta yang selalu dia naik lain..
sekali kna naik kereta lain pula(duduk belakang pula tuu)
mungkin yang ketiga sbb papa say "ByE...BABY...bye..bye" mesti dah tahu papa nak tinggal dia..

lastly berhenti juga nangis bila..
kaisara dapat minum jus orange yang maklang beli..
nasib baik ada dalam kereta siap2 dah..
bila bg je asyik nak minum aje air tu..sbb xpernah rasa kot ..sedapp sgt la tuuu...
sampai tinggal setengah...botal air tu dia minum..
nangis pun terus berhenti..
terlupa sekejap dekat papanya..hehe..
alhamdulillah..lega rasa...

dalam hati mula berkata:
"kalau la pagi2 papa yang kena hantar kaisara di rumah pengasuh memang hari-hari la kna tengok dia menangis agaknya...nasib baik selama nie saya yang antar mmg xpernah nangis la lagi.."(sayang ke tak kaisara kat mama dia nie ekkk??? ^o^)

nota: moralnya....lepas ini, rasanya kena ambik keputusan untuk elakkan dari balik kampung tanpa MyH...

You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^