//]]>

colour Blocking

January 11, 2013

salam...


hiii..all...
hari nie nak kongsi pendapat pula tentang colour blocking...
korang tahu x apa tu colour blocking?
mesti tahukan..korang2 kan up to date..hehe
kalau yang tak tahu tu..
mehhh..kita sama-sama mencari maknanya..
kalau nak ikut trend fesyen sekarang..
baju-baju yang colour blocking nie mmg dah menjadi pilihan..

ini pendapat saya la kan.untuk fesyen pakaian zaman sekarang
colour block nie bermaksud mix and match
pakaian anda dengan pelbagai warna..
Dan pilihan colour blocking nie
memang yang terang-terang..garang-garang..
dan terselah & menyerlahlah..
bukan yang soft2 like colour pastel tuu..(betul ka sy eja nie..??fhm2 sendiri la ekk..)
tidak terkecuali pilihan shwal,tudung mahupun kasut ekk
semuanya berwarna-warni belaka..
ala-ala..berani dan ceria gituuu..
yang utamanya colour blocking nie menjadi pilihan utama remaja masa kini laaa...
so, korang ada berani pakai pakaian yang bermain dgn colourful nie??

actually saya nie pun salah seorang peminat colour block juga..hehe
terpengaruh dgn fesyen dalam majalah dan tv.
(acccee ceee..tak nak ngaku plak..mmg minat pun warna terang-terang..)
tp tak terlalu over excited la..
sbbnya dahku ini kan kategori ibu-ibu comel..
kang org kata saya nie muda remaja plak..
oppssstt..anak dara ke tuu??or mak dara??huhu

mula-mula takut juga nak try colourful..
tp memberanikan diri juga..
main hentam ja pakai tshirt & tudung yang berlawanan color..
wah..ceria juga..huhu
dan sekarang mula terjebak untuk memiliki seluar seperti di bawah nie...

sumber pic: dari sini

kalau boleh nak beli 10 jenis colour
gilaaaa. kau punya minat dengan seluar colourful nie..
tapi...myHubby cakap beli sikit2 udah..
so,dapat la memiliki sehelai dahulu..
macam dekat bawah nie...
(ada juga niat nak tambah berhelai-helai lg..hehe)


pic nie masa birthday my anak sedara...
pandangan sisi saya nampak gemuk kan??
kalau pandangan depan tak la gemuk sangat kot...
(ayat tak nak ngaku badan dah gemukkksss...
tuan tanah nak interpremmm japp...jgn marah :)hahaha)

apa pendapat korang dengan colour blocking nie??
ada berani nak mencubanya??
yesss..i love colourful..


nota: pakai je colour apa pun asalkan nampak manis...tapi awas nak kepejabat??ohhh..tidak berani kot nak try!








You Might Also Like

7 pesanan ditinggalkan

  1. haha trend skrg kan! sama lah suka jga..bahaha

    ReplyDelete
  2. cantik, sesuai warna tu :D salam kenal, cyda dtg follow sini :)

    ReplyDelete
  3. ooo patut la ada nmpk jual kat masjid india smlm..rupenye tred skrg ke..baru sy tau..hehe

    ReplyDelete
  4. cantik seluar biru tu..cheery pun pengemar color blocking ni taw..tp stakat ni shawl,kasut and baju aje seluar xtry lagi..takut nampak peha yg drumstik ni..wahaha..btw cheery fllow sini yeh..

    ReplyDelete
  5. cantik gak, tp tak try lagi nak beli..

    ReplyDelete
  6. hahaha....suka pengakuan tue...tp MV kurengs sikit warna2 mcm ni

    ReplyDelete
  7. dlm byk2 kale, kale biru je kot yg ok nak try, klu merah or pink, kna btl2 'brani' bru bley! heheh

    salam, sya dtg dri segmen Mak Dara

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^