//]]>

Upin Ipin & kaisara

March 14, 2013


haaaaiiii...

nak story tentang my baby boo plak
macam dah lama tak der cerita kaisara kan..
(iye ke..??sambil berfikir...hehe)
apa-apa je la..
yang pastinya nak story tentang kek bufday kaisara hari itu..
agak-agak korang kenapalah saya pilih kek yang simple itu?
just tempek muka upin dan ipin je macam kat bawah nie...


 


haaa....meh nak story mory..
actually panjang ceritanya tp di pendekkan lah...
kaisara nie peminat UPIN IPIN tau!
 rasanya dia pun dapat bezakan mana satu upin, mana satu ipin
walaupun hakikatnya saya rasa dia ingat mereka tu orang yang sama je kot...
ye la..muka kan sama ja..kan kan kan
kaisara baru 2 tahun boleh ka dia nak bezakan mereka berdua tu???
(saya pun tak pasti..hehe)

 

oleh sebab kesukaannya itu, makanya dengan gagahnya
saya dengan en.Hubby menerjah ke beberapa buah kedai kek
semata-mata nak mencari si upin dan ipin..
bufday gurlz haruslah gembirakan hatinya
 ( baru 2 tahun..entah faham ke tak erti kegembiraan tu...)
tapi tu la bak kata pepatah demi anak kan..
sapa yang tak sayang anak oiiii...!

agak menghampakan bila nak oder aje
upin ipin dah habis la, tak buat dah la..
upin ipin pakai baju sekolah je yang ada la...
yang ada pula saya tak berkenan..xcomel, xcantik.ect..ect..ect..

lastly dapat kek seperti di atas
selepas saya terjah ke 4 buah kedai kek tau..!
hmmm...time nak oder..susah plak nak dapat..
time tak cari bersepah-sepah je dok nampak
 (rungut dalam hati...hehehe)
itu pun bernasib baik
boleh oder waktu pagi then tengah ari pergi ambik..
sebab saya request nak fresh cream..
sebab saya nie tak berapa suka aising cake..hihihi...

meh nak citer lagi kenapa saya cakap kaisara suka upin dan ipin nie...
cuba tengok di bawah

tuuuuu...buku BELAJAR SOLAT BERSAMA KAK ROSE
di belek-belek sejam kat atas kereta tanpa jemu
sambil tunjuk upin dan ipin..(masa mula-mula dia nampak buku tu..)
buku nie hadiah dari kawan saya untuk kaisara..


 

walaupun masih muda, dan mungkin tak faham apa itu solat..
saya nak dia tengok dan dengar saya baca apa yang ada dalam buku tu..
kadang-kadang berebut juga
sebab dia pun nak baca juga.. ^_^

 

gigih nak posing dengan buku tu...
giler glamour la mek kaisara nie..hihihi




haaaa.....satu lagi
yang tu pun salah satu sebab kenapa kaisara suka upin ipin
kalau buka tablet tu
memang cerita tu je yang banyak dalam tablet tu
hari-hari mesti cakap   "mama nak upin..nak pin..pin.."
dan saya selalu cakap  " bateri habis kena cas dulu yer..."
hihihi...sebab malas nak buka kan untuk dia...(kejamnya!)
kasar ooooo...kaisara nie
habis
 screen tablet lekat bekas tangan & kadang-kadang melekit dengan gula-gulanya
saborrrrr aje la...


nota: oppsssttt...terpanjang plak story nie...tapi satu yang pasti kisah upin ipin nie banyak pelajaran dan pengajarannya..dan tak kisah & tak hairan kalau kaisara suka dengan mereka berdua...

You Might Also Like

8 pesanan ditinggalkan

  1. wah peminat upin ipin yea..done ikea

    ReplyDelete
  2. cantiknya kek upin ipin dia!
    aritu celeb besday bambam xdpt nak belikan kek pun, semua deco kek x cantik dan amatlah mahal!
    bambam pun minat upin ipin gak, kalau tgk kartun upin ipin, x kerdip mata ^_^

    ReplyDelete
  3. dah dapat dah http://msvelentine.blogspot.com/2013/02/tudung-dari-permata-biru.html...MV tak le bukak email skg line slow

    ReplyDelete
  4. kak...anak akak sangat comel...geram aunty ni tengok... hu hu hu... oh minat upin ipin ek... ye lah demi anak semua sanggup diredahkan...bukan senang nak melahirkan...

    done click bobble bottle tu...

    ReplyDelete
  5. samala anak2 yati pun suke gak ngan upin ipin ni... tak jemu tgk smpi dh bley hafal dialog...

    ReplyDelete
  6. Gigih cari kek upin ipin....
    Biasalah anak, siapa tak sayang kan...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^