//]]>

Apa yang saya makan semasa mengandung

September 02, 2013

salam..

hari terpanggil plak nak share apa yang saya makan semasa mengandung
setiap orang pasti ada ambil suplement tambahan semasa mengandung
yang korang amalkan..
macam tu juga saya
risau dengan keadaan kandungkan kan..
macam manalah baby kita kat dalam tu...

hari nie nak kongsi la dengan korang..
apa pula yang saya makan semasa mengandung nie..
actually dah penah buat entry tentang nie rasanya
sebab saya amalkan produk lengkap salindah..
continue makan salindah nie..
sebab first baby masa mengandung Kaisara dulu pun 
saya amalkan produk salindah
saya ambil set lengkap 
penjagaan sehingga selepas Bersalin


haaa..tgk banyak kan ubatnya..
salindah nie sejenis makanan tambahan untuk ibu mengandung 
yang lengkap dengan khasiat-khasiatnya
sejenis ubat homopati tau..
nak makan nya pun kena ikut aturan 
info lanjut cara untuk makannya klik di bawah nie

Testimoni saya:

alhamdulillah sepanjang mengandung mmg xda sebarangan alahan..atau muntah2..
orang pgl morning sickness tu kan..mmg xda la....HB pun ok..
dan satu lagi perkembangan otak bayi..saya rasa sangat membantu dalam perkembangan otak bayi..
mudah ingat dan cepat faham apa yang kita cakap.. ( testimoni anak first saya sudah 2 tahun 5 bulan )
hope yang kedua nie pun macam kaisara juga :)


itu baru sejenis je supplement tambahan
satu lagi sekarang saya amalkan Iberet Folic..
kalau masa kaisara dulu mmg sepenuhnya makan salindah dan ubat KK aje..
kali nie saya makan iberet pula..
niat di hati nak makan obimin..
tetapi memandangkan susah nak dapatkan obimin 
di farmasi tempat saya tinggal jadi saya try makan iBeret aje..



so, far mmg ok..pn.misi pun cakap Iberet nie mmg baik la untuk ibu mengandung..
cuma tak banyak yang nak makan iberet sebab kena beli sendiikan every month..
tp tu la
yang bestnya..
makan sebiji je semuanya dah ada dalam tu..
kalau nak bandingkan dengan ubat KK
so, second pregnant nie mmg nak continue dengan Iberet Folic..
yeaaahhhh...
alhamdulillah..so, far masih okay..
hope my baby sihat dan dapat khasiat secukupnya...


**jgn lupa makan buah-buahan dan sayur-sayuran juga...



nota: sedikit info untuk anda..saya rasa dua nie pun dah cukup sebagai makanan tambahan untuk ibu mengandung..

You Might Also Like

8 pesanan ditinggalkan

  1. sy ambil sebagai rujukan utk mase depan yer. hehe

    ReplyDelete
  2. kk sini bg obimin.. iberet elok untuk yg hb rendah.. :)

    ReplyDelete
  3. 1st pregnancy dulu pun makan salindah juga...yg sekarang belum decide lagi nk makan ke x sbb mcm jenuhnya nk habiskan ubat dia yg banyak tu...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul..sya mkn yg irst dlu pun masih berbaki..tp nak mkn dah tak berani just keep aje..nak buang syggg hehe

      Delete
    2. yup betul..sya mkn yg irst dlu pun masih berbaki..tp nak mkn dah tak berani just keep aje..nak buang syggg hehe

      Delete

tinggalkan komen anda di sini ^O^