//]]>

Check UP 6 Bulan

September 12, 2013

alhamdulillah....


dah masuk 6 bulan pun
my baby dalam perut nie...
rasa sekejap la pula masa berlalu..
lebih kurang 3 bln lebih je lagi baby dah nak kuar..hehe

pagi tadi check up kesihatan seperti biasa
cuma tambahan kena minum air gula untuk bulan nie..
harap2 xde la masalah
Pengalaman Minum Air Gula..
ini bukanlah kali pertama
so far, minum dan telan seperti biasa
walaupun agak perit tekak nie nak terima..
manis nauuuu....!
kena hadap juga la..coz sejarah family arwah mak ada penyakit kencing manis
walaupun badanku bertubuh kecil..
bimbang takut berisiko kan...

rasanya minum air gula kali nie lebih baik dr masa preggy kaisara dlu..
sebab air gula pagi tadi xda la pekat sangat..
walaupun xberperasa..putih plain aje..
dah set dlm mind...just minum aje anggap kata air kosong..hehehe

saya dan myBFF selalu ingatkan diri sendiri
"mindset"... nie penting tau..
dalam kita nak psiko otak kita..
aura positif mampu menghapus aura negetif tau..
klu fikir sakit..sakit la kita..
kalau fikir sedap..sedap la rasa..(lebih kurang macam tu la maksud saya)
korang faham x??hihihi

saya nie mmg takut tgk jarum..
kalau nak ambik darah ke cucuk ke apa ke..
mmg saya tak tgk palingkan je muka ke arah lain..
then fikir" sakit mcm semut gigit je" yg nie pun sy setkan siap2..
hilang la rasa sakit tu...( ishkk...mcm robot la plak nak set-set minda nie)
tp percaya la ianya pasti berkesan...hohoho

ok, sambung balik..
kesiahatan agak baik xperlu check up kerap lagi..
next month pula..
HB pun terbaik lah 15.5 nurse pun terkejut
tp panahan IBERET mmg sesuai untuk saya..
coz HB last month menurun 9.5
kali nie dah ok...jadi, xda la masalah kan..
berat pun dah naik 2kg 1 bulan..
seronok plak check up kali nie..hehe
harap2 xda masalah la dgn result air gula tu nanti...



** klik2 en.nuffnang kita ek..TQ


nota: agak-agak dah boleh ke mula shopping barang bayi??kaisara pun xsabar nak beli baju untuk adiknya...


You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. Alhamdulillah..dah 6 bulan..
    sentiasa alert ngan pergerakan baby tau..

    ReplyDelete
  2. scan dh ke perut? akak aritu 7 bln keatas br beli sket2...sbb bj abg2 dia ada lagi, dan masih elok...bj newborn pakai sat je, pastu confirm kena beli lain.

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^