//]]>

resepi ayam/daging bakar bbq

November 08, 2013

salam


entry resepi kali nie..
macam yang saya janjikan...
lastweek punya menu

penangan Pemangang Ajaib yang baru di beli..hehehe
so far nak teste juga sedap ke bakar guna pemanggang nie
sebab setengah org cakap xsama macam bakar atas arang kan..

tp not bad la..
rasa sedap juga macam biasa
jom tgk resepi saya nak kongsi..bersama beberapa keping gambar yang sempat di tangkap..hehe

Ayam/daging BBQ

nie antara bahan yang saya gunakan untuk perap ayam tersebut:

bawang besar
bawang putih
halia 
serai
jintan manis
gula merah
gula putih
garam
kunyit
cili merah ( kalau suka pedas2)

xbanyak pun bahan..
blander je semua..
ikut banyak mana ayam yang korang nak perap ekkk..
biarkan selama 2 jam..
pastu boleh mula bakar..
kalau nak lagi sedap perap semalam lagi okay..


nie antara bahan yang saya sediakan sebab ayam sikit je makan untuk dua orang :)

ayam yang siap di besihkan


bahan yang siap dikisar


opppssss..perap ayam tetiba jadi daging plak..hahaha
sorry pic ayam xsempat nak tangkap..

saya kongsikan picture daging bbq yang saya buat masa raya korban ari tu..
guna resepi yang sama & bakar atas pemanggang ajaib saya..hehe
sila terliur okay..hehehe

You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. Leh cuba ni..tp sya pnggang j la kut eh..bleh kan?sedap2 ni.. :)

    ReplyDelete
  2. saya guna pemanggang biasa . blum ada pemanggang ajaib ...

    ReplyDelete
  3. Nak cubalah..asik tak jadi je buat syok sendiri

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^