RUMAH BARU

October 12, 2016

SELAMAT PAGI


alhamdulillah...
dah lama nak share berita gembira nie
dalam blog..tapi belum berkesempatan
hari nie ada banyak sikit masa untuk menulis

syukur Ya Allah..
Pb sekeluarga bakal memiliki rumah baru dalam masa terdekat nanti
bukan rumah taman tapi 
rumah kampung aje..:)

Perancangan Allah itu adalah Terbaik
mungkin ini hikmah lepas PB dapat balik ke Perlis
tak terbayang & terimpi pun nak buat rumah sendiri
sebab target utama memang  nak beli rumah taman

PB dengan husban memang dah letak target 
nak memiliki rumah sendiri 
sebelum umur kami masuk 30 tahun
mungkin pada orang lain nampak macam lambat sahaja kan
tapi alhamdulillah belum tersasar dari target utama hehe 
tapi dah tak lama next year dah 30 an  
sob sob sob (dah tua kita...-_- )

sebeb tu sejak dr tahun lepas PB mmg berusaha mencari rumah
sebenarnya tak kisah sangat rumah baru or second hand
asalkan ada rumah atas nama kami suami isteri kan..
di zaman yang serba moden nie 
rasa harga rumah sewa dah makin tak mampu nak di duduki
sebab tu hasrat nak ada rumah sendiri tu lagi tinggi..
mahal giler nak bayar sewa rumah sekarang ku telan jua dah tak de rumah kan

InsyaAllah kalau semuanya berjalan lancar 
awal tahun 2017 dah boleh masuk rumah baru
sekarang dalam peringkat pertama lagi
tapi dah nmpak la tiang-tiang utama dah naik

woww begini rupanya rasa bila tgk #rumahimpian terbina hehe
walaupun tak sebesar mana
tapi syukur ada juga dari tiada kan

next year balik berpindah ke tempat asal
Nampak gayanya en.husband lah yang akan berulang alik ke tempat kerja lepas ni..
kalau ikut rancangan awal PB mmg nak duduk kedah
nak apply lagi pindah ke kedah
tapi tu la bila dah buat rumah dekat perlis nie
hasrat tu kena ubah balik la..
mungkin kekal di tempat kerja nie sampai pencen hehe

Doakan proses  #rumahimpianPB di permudahkan
dan siap dalam masa yang di jangka ^_^


nota: dekat sebulan lebih juga PB uuskan proses awal nakbuat rumah dan bukan mudah nak naikkan sebuah rumah pengalaman yang beharga








You Might Also Like

5 pesanan ditinggalkan

  1. alhamdulillah tercapai impian..tahniah :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..moga dipermudahkan

    ReplyDelete
  3. wah, congrats kak..cik timm pun sma, nk rumah sndri..huhu..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. smoga dipermudahkanNya..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...
    nnt jemput la kerumah baru ya

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^