//]]>

EMOSI MEMPENGARUHI GAYA PENULISAN

March 14, 2017

selamat pagi


Imej yang berkaitan

HAI..MASA YANG ADA JANGAN DILEPASKAN
aku saja je nak kupas isu nie.
berapa ramai antara anda yang setuju dengan tajuk aku dekat atas nie?

YUPSS..
mampukah emosi mempengaruhi gaya pemikiran?
selain menulis di blog
aku ambik contoh sekali facebook,wechat,intsgram

setiap kali korang upload atau update status
apa yang korang rasa?
nak update yang baik-baik ajer sepanjang masa?
ahh nampak macam hipokrik
nak update yang negatif selalu?
kang ada pula yang kena block
haaa..percaya tak??
emosi mempengaruhi gaya pemikiran

kalau korang dalam keadaan steress atau serabut
takkan nak tulis yang cerita kenangan manis pula kan?
siap buat karangan 10 perenggan lagi time tengah steress..
ermm mustahil kan?

sebab tu aku kata emosi mempengaruhi gaya penulisan
kalau kau rasa mood baik..
boleh pula kau update blog atau status di laman sosial 
 cerita A-Z dengan story line yang cantik-cantik aje
 kan..kan


Hasil carian imej untuk don't just book by its cover

 tapi biasalah manusia nie lain-lain
perangai pun macam-macam
mungkin sesetengah tak macam tu
dia boleh handle emosi yang negatif untuk luahkan perkara yang positif
kira okay la kan..

cuma aku tak berapa setuju bila korang dalam keadaan
yang di luar kewarasan
pastu nak update status marah-marah, maki-maki
orang dengan harapan orang tu baca..
just waste u'r time

pada pandangan aku
status, kata-kata atau apasahaja cerita dari anda adalah lambang siapa kamu

kalau baik kata-katamu,
maka pesepsi orang mungkin yang baik-baik sahaja pada kamu.
kalau sebaliknya..korang fikir-fikirkan lah sendiri ^_^

"tak salah berkongsi apa yang anda rasa"
kadang-kadang menulis dari hati itu lebih ikhlas :)

k.bye!



You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. adakala mmg dipengaruhi dgn emosi sis bila menulis ni...

    ReplyDelete
  2. Zumal selalu je terjebak bab emosi dalam penulisan. Hehe

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^