//]]>

BERBUKA DI RESTORAN NASI AYAM PENYET AP

June 12, 2017

korang tengah buat apa tu?
mesti ada yang tengah fikir-fikir
menu apa nak berbuka hari nie kan?
kalau surirumah mesti dah kering idea nak memasak kan ..kan

aku yang jarang-jarang masak pun kadang-kadang
dah tak tau nak masak apa
bukan semua menu mampu memikat perut yang tengah lapar
seharian berpuasa tu..
macam aku kalau  bulan puasa gulai/kari
memang tak kena langsung dengan tekak mungkin sebab berlemak 
dengan santannya kan..

makanan sampai seminit sebelum berbuka panas-panas (aku suka) 


kalau dah rasa tak der idea nak berbuka
aku cadangkan korang ke RESTORAN  Nasi Ayam Penyet AP
Ap nie ada banyak cawangan kat seluruh malaysia
Nie antara makanan Favorite aku
kalau tak berpuasa pun aku suka juga gie makan hehe


with kaliff
Jumaat yang lalu aku dah pun terjah
Nasi Ayam Penyet AP untuk berbuka masa Ramadan ke-15 ari tu
first time kuar makan luar..
en.hubby aku nie lagi suka makan di rumah berbanding di kedai
ari tu makan juga di kedai sebab nak sambung
shopping barang yang tidak selesai waktu siang tu..hehe

with kaisara
sempat la juga singgah di kedai Nasi Ayam Penyet AP di Jitra
layanan pun bagus ajer..dalam kul 6.15 petang kami singgah
booking Table dan oder menu untuk berbuka
lepas tu terus ke Bazar Ramadan beli kuih muih sikit

menu combo mix & match

untuk menu memang menarik juga 
ada set combo 3 pilihan menu beserta nasi dan 3 air
kira memang sesuai dah la dengan aku yang datang berempat
en.hubby, aku kaisara & kaliff
yang menjadi pilihan aku
Nasi ayam penyet aku ambik 2 set
/Nasi daging Dendeng 1 set
ohh aku suka aku suka...memang sedap ^_^

korang jangan lupa kalau tak
TAK RUGI...memang sedap
ok bye!


tuan tanah tumpang lalu :)



You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. Time tengah lapar, apa2 pun sedap.
    Ayam penyet lagi sedap.

    ReplyDelete
  2. lame tak makan ayam penyet..dapnyeee

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^