//]]>

PERSIAPAN HARI RAYA

June 11, 2017

HAI..
 SEMUA..dah masuk Ramadan ke -17
cepatanya masa berlalu
korang dah shopping ka pakaian raya??


Haa...
baru-baru nie  aku ambik cuti hari sebab nak SHOPPING
Pakaian Raya untuk anak-anak
sebelum kita mula berpuasa lagi
kiranya hari jumaat last sebelum kita mula puasa hari sabtu tuu
kami shopping baju raya
alhamdulillah settle dah part anak-anak
lepas nie fokus untuk mak dan ayahnya sahaja hehehe

MULA-MULA PLAN seminggu sebelum puasa
nak beli siap-siap 
nak pergi cari dekat-dekat sahaja
kira mana yang berkenan grab je la kan
tapi sebab terkenangkan voucher AEON yang aku ada
aku ajak juga en.hubby bawa we'oulss ke AEON MALL
dan AEON yang paling dekat dekat Bukit Mertajam, Penang -_-

Lama juga en.hubby nak buat keputusan 
ye la berbaloi ke nak ke sana shopping raya???aku kan duduk dekat PERLIS....
tapi dah alang-alang nak shopping bleh jenjalan sekali
rindu Bawal Goreng Panas dekat Penang
kedai paerate aku tuhh

kalau dulu masa aku duduk dekat perak 
memang AEON mall lah yang jadi pilihan
selain dekat, baju-baju pun tak de la mahal-mahal sangat
sesuailah dengan we'ouullss yang ADA2 jer nih
bukan BERADA tau! hahaha

so, memang aku ke AEON Alma menyoping  baju raya anak-anak
akucuma  tambah dalam under RM100 je
 sebab voucher AEON yang aku ada tu pun dah RM150
dapat la sorang 2 pasang baju untuk kaliff & kaisara
lega dah settle part dioarang

Ontway balik tu singgah jap JAKEL Sungai Petani
kononnya nak servey dulu
nanti time puasa boleh mai beli
baju melayu dan baju kurung lakk untuk diaorang
tapiiii...hahahah dah terbekenan terus belikan
baju Upin ipin untuk kaliff dan baju Lara Alana untuk kaisara
kain dan designnya boleh tahan la cantik juga

fuhhh..settle juga part anak-anak
lepas nie tak kalut dah cuma cari untuk aku dan en.hubby sahaja
tahun nie memang tak der paln pun nak hantar tailor
saja nak beli yang ready made pula
hmm...
time sekarang kalau  pergi jakel mesti ramai ...
aku malas nak sesak-sesak bulan puasa
nanti takut terbatal puasa -_-
sebab Jakel mana-mana pun memang menjadi pilihan ramai kann heeee

nota : minggu nie dah settle pun baju raya aku dan mr.hubby...tema ?? rahsia tunggu hari raya yer..selamat berpuasa u'ouullss ....^_^








You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. Ramadahan Kareem.
    Wah! dah settle shopping raya mesti lega rasanya

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^