//]]>

DEKO-DEKO RAYA 2017

June 08, 2017

( Contest lazada-week 2 )

korang hari ni dah masuk 12 ramadan
macam mana dengan persiapan raya korang??
dah siap ke?

alhamdulillah..
aku dah siap belikan baju-baju raya dekat anak-anak
settle kan yang anak-anak dulu..
mak ayah di kemudian-kemudian kan hehehe

Lepas settle bab baju raya..
nanti nak sibuk pula dengan kuih raya
insyalllah tahun nie homemade lagi banyak dari yang readymade kot hihi
mood tengah rajin nak membaking

Akhir sekali nak fokus bab deko rumah sempena hari raya pula
yeahhh hakak dah storry pasal raya hahaha
tak sabar nak berhari raya

Sempena raya yang bakal tiba nie
aku kan first time raya dekat rumah baru nie
so, persiapan apa adanya sahaja
duit dah banyak abis nak siapkan rumah -_-
hehehe

so sini aku sharekan deko-deko hall rumah aku
rumah aku kecik ajer..
ala-ala rumah kampung kecik molek jer
untuk kami 4 beranak
terletak pula sebelah jer dengan rumah parent aku

floating shelves ( rak gantung )

aku penuhkan ruang hall
dengan frame, floating shelves, dan hiasan dinding
kalau dulu duduk rumah sewa takut juga
nak memaku rumah orang kan..kan
nie dab rumah sendiri..rancak la sikit
rancangan #decobypermatabiru hihihi

frame 

okay! kat sini aku nak bagi sedikit tips dalam proses mendeko 
wall shelves atau floating shelves 
kalau bahasa melayu tu rak dinding
yang tergantung tu..

tips @ cara pasang wall shelves/ rak dinding:

1. Mula-mula kena ukur dahulu ketinggian yang korang nak
2. Tandakan Jarak antara satu wall shelves dengan yang satu lagi 
(nak pastikan nampak sama/sekata)
3. Gunakan drill , elakkan guna paku
( rumah baru aku nie memang en.hubby tak bagi guna paku, 
jadi dinding banyak guna drill je nak jaga kulit dinding katanya , 
hakak tak tahu apa-apa pun...so, okay jer hihihi)
4. SILA GUNAKAN pembaris dan timbang "air" yer 
( tak nak nampak senget nanti)
5. Jangan letak barang yang berat seperti kaca..ringan-ringan okay la..

ok tu jer tips dari saya ^_^

Ohh..ya nak bgtau juga
lazada tengah buat sale
pelbagai diskaun menarik sehingga  90%
 KLIK BAWAH NIE

lazada : RIANG RIA RAYA

korang juga boleh dapatkan pelbagai jenis wall shelves
dekat lazada
klik je link kat bawah nie..
murahh wehh!!! 3 pcs dengan 1 harga

 klik SINI 

sempena lazada sale raya
ada juga potongan harga sehingga 80%
untuk pelbagai barang rumah
termasuk rak macam kat bawah nie
alamakkk...hakak terbeli lagi wall shelves ni
murahh jer !!!

ADA MACAM-MACAM LAGI SALE untuk
barang-barang rumah dari LAZADA

KORANG KLIK

  SINI 
SALES riang ria raya my ramadan home khas untuk Hari raya anda
bole la mula mendeko rumah u'oulllss nanti


almari make-up by wall shelves (DIY )
hasil pemasangan wall shelves di atas
DIY make Up station from Lazada
Pasang pula dekat dalam bilik lalalalala

Ok itu je yang mampu di kongsi kali ini
hiasan dinding rumah saya  untuk raya akan datang ^_^

----------------------------------------------------------------------------------
pengumuman-pengumuman

untuk blogger-blogger ada contest DARI lazada juga u'oulsss

jangan lupa klik banner di bawah
jom pakat-pakat join..
lagi ramai...lagi meriah 
lebih ramai pilihan pemenangnya nanti ...^_^



You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. terase nak deco rumah nak raye dah ni.. hihihi

    ReplyDelete
  2. tak sempat nak deco lagi hahaha

    ReplyDelete
  3. tu la dok umah sewa ni terhad sikit nak mendeko huhuuu

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^